Güçlü İstanbul Boğazı ve Haliç üzerinde uzanan köprüler İstanbul'un kendine özgü siluetini şekillendiriyor. Sadece şehrin farklı bölgelerini birbirine bağlamakla kalmayıp, aynı zamanda keşfetmeniz gereken ikonik simge yapılar haline gelmişlerdir.
Bunlardan üçü Boğaziçi köprüleri, diğer ikisi ise Haliç üzerindeki köprülerdir.
Boğaziçi Köprüsü
Darbe girişimine direnen sivil kurbanları onurlandırmak amacıyla 2016 yılında '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak yeniden adlandırılan bu yerçekimi destekli çelik asma köprü 1970-1973 yılları arasında inşa edilmiştir. Bugün her iki yönde günde yaklaşık 180.000 araç geçmektedir.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
'İkinci Boğaz Köprüsü' olarak da bilinen FSM Köprüsü 1988 yılında tamamlanmıştır ve adını 1453 yılında İstanbul'u fetheden Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'ten almıştır. Çelik asma köprü, Asya yakasında Kavacık'tan Avrupa yakasında Hisarüstü'ne uzanmaktadır.
Haliç Metro Köprüsü
Şehrin en yeni yapılarından biri olan Haliç Metro Köprüsü 2014 yılında inşa edilmiş olup M2 hattı üzerinden Beyoğlu ve Fatih ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Çelik kablo askılı köprü, inşaatı sırasında şehrin tarihi bölgesinin siluetini bozduğu gerekçesiyle bazı tartışmalara neden olmuştur.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
2016 yılında açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi yakınında yer almakta ve Avrupa yakasındaki Garipçe ile Asya yakasındaki Poyrazköy'ü birbirine bağlamaktadır. Hibrit kablo askılı asma köprü ne yazık ki kentleşme patlamasının habercisi olarak görülüyor ve kentin içme suyunun çoğunu üreten yeşil alanları ve sulak alanları tehdit ediyor.